(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Bu maqola oʻzbek yozuvchisi Pirimqul Qodirov qalamiga mansub tarixiy roman “Yulduzli tunlar” asaridagi bosh qahramonlar Bobur, Xonzoda begim, Hurramshoh kabi obrazlarning ko’rsatgan qahramonliklarini har tomonlama yoritib beradi. Ushbu asar Bobur hayotiga bag’ishlangan bo’lib, uning taxtga o’tirgandan to vafot etguniga qadar bo’lgan barcha janglari, qahramonliklari, yurgizgan siyosati hamda jasoratlari haqida to’liq ma’lumot beruvchi roman hisoblanganligi bois bu maqola ham ko’proq Bobur Mirzoning qahramonliklarini yoritgan.Barchamizga ma’lumki, Bobur Mirzo ham shoh ham olim bo’lgan.Ushbu maqola Bobur Mirzoning hayot yo’li haqida yozilgan.