(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Мазкур мақолада бюджет ташкилотларида иш ҳақидан солиқ ва мажбурий ушланмаларнинг ҳисобининг назарий масалалари ёритилган. Олий таълим муассасалари мисолида иш ҳақидан солиқ ва мажбурий ушланмаларнинг ҳисобланиши, уларнинг ҳисобда акс эттирилишининг хусусиятлари тадқиқ этилган. Изланиш натижалари юзасидан тегишли таклиф ва тавсиялар шакллантирилган.