(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida modal so‘zlarni o‘qitish metodlari tahlil qilinadi. Modal so‘zlar tilning ma’no shakllanishida va hissiy kontekstni to‘ldirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada modal so‘zlarning funksiyalari, ularni o‘qitish jarayonidagi qiyinchiliklar va samarali metodlar haqida ma’lumotlar keltiriladi. Talabalarni modal so‘zlarni to‘g‘ri ishlatishga o‘rgatishda interaktiv usullar, rol o‘ynashlar va amaliy mashqlarning ahamiyati ta’kidlanadi. Shuningdek, maqola ikki til o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlarni aniqlashga ham e’tibor qaratadi.