(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Тунги энурез – 5 ёш ва ундан катта болаларда органик патологияларсиз уйқу вақтида эҳтиёрсиз сийдик тута олмасликдир. Ўғил болаларда қиз болаларга нисбатан тунги энурез 1,5-2 маротаба кўпроқ қайд қилинади. Боланинг иккала ота-онасида, анамнезида тунги энурез ҳолатлари қайд қилинган бўлса, боланинг жинсидан қатъий назар учраш эҳтимоллиги 70% ни, агар анамнезида, ота-онанинг бирида қайд қилинган бўлса эҳтимоллик 40% ни ташкил қилади