(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ta’lim jarayoniga kasbiy faoliyatni kiritish oʻquv jarayonining xususiyatini toʻla oʻzgartiradi. Boʻlajak muhandislarni kasbiy faoliyatining qaror topishi pedagogik masalalarni innovatsion yondashuv asosida hal qilish va amalda joriy qilish, oʻz pedagogik faoliyati natijalarini oʻquv fanlari mazmuniga kiritish, talabalarning oʻquv kasbiy faoliyatini tashkil etish usullari va uslublarini, mustaqil ijodiy izlanish va oʻz-oʻzini boshqarish koʻnikmalarini egallash nazarda tutiladi. Olib borilgan ilmiy-metodik izlanishlar natijalari boʻlajak muhandislarni kasbiy faoliyatga tayyorlashni uning kasbiy faoliyatni amalga oshirish uchun zarur shaxsiy sifatlar, shuningdek kasbiy bilim, koʻnikma va malakalar yigʻindisini egallashga imkon berish maqsadida, boʻlajak muhandislarni kasbiy faoliyatga tayyorlash mazmuni va tuzilmasini takomillashtirishga qaratilgan tashkiliy jarayon sifatida qarashga imkon berdi.