(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Pul-kredit siyosati makroiqtisodiy barqarorlik va uning rivojlanishini ta’minlashda o‘z o‘rniga egadir. Toʻlov balansi iqtisodiyotdagi muhim tushunchalar boʻlib, mamlakatning butun dunyo bilan iqtisodiy operatsiyalarini oʻlchaydi. U tovarlar, xizmatlar, daromadlar va moliyaviy aktivlar almashinuvini o‘z ichiga olgan barcha xalqaro operatsiyalarning keng qamrovli yozuvi bo‘lib xizmat qiladi.