(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2022)
Ushbu maqola boshlang’ich sinf o’quvchilarida ona tiliga nisbatan mehrmuhabbat uyg’otish haqida so’z boradi. Ona tili sohasidagi ko’nikma-malakalar o’quvchilam ing o’quv m ehnatining zaruriy sharti va vositasidir. O’quvchi o’qish ko’nikm alarini egallash bilan bir qatorda, birinchi navbatda, o’zining ona tilini o’rganishi zarur, chunki ona tili bilimdonlikning, aql-idrokning kalitidir.Ona tili boshqa fanlami o’qitish vositasi hamdir: jam iyat tarixi ham, tabiiy fanlar ham ona tili yordam ida o’rganiladi.