(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2022)
Ushbu maqolada boshlang`ich sinflarda o`qish metodikasi adabiy ta`lim metodikasi sifatida ish ko`rishi lozimligi, boshlang`ich sinfda o`qish adabiyot o`qitish sistematik kursiga tayyorlovchi predmet sifatida o`qitilishi, metodika bo`lajak boshlang`ich sinf o`qituvchisini adabiy ta`limnining mazmuniga va uni o`qitishga mustaqil ongli yondasha oladigan, o`zgalarning tajribasini nafaqat o`rganib olmasdan, balki ular faoliyatining natijalarini ongli ravishda tahlil qilib, to`gri xulosa chiqara biladigan bo`lishlari xususida so`z yuritiladi.