(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
O‘zbekistondagi tijorat banklari mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishi uchun muhim bo‘lgan investitsiya loyihalarini moliyalashtirishda hal qiluvchi o‘rin tutadi. Ushbu loyihalar uchun kreditlash amaliyotining nazariy asoslarini tushunish banklarning risklarni qanday baholashi, resurslarni taqsimlashi va milliy rivojlanishga hissa qo’shayotganini tushunish uchun juda muhimdir.