(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Жаҳонда юқори технологияларга асосланган интенсив боғ ва узумзорларни барпо этишга катта эътибор берилмоқда. Этакчи ва ривожланган мамлакатларда, жумладан АҚШ, Франция, Туркия, Хитой, Италия, Хиндистон, Россия Федератцияси каби давлатлар муаян натижаларга эришиб, қишлоқ хўжалигида интенсив боғ қатор орасига ишлов беришда энергия ва ресурстежамкор технологиялари ва уларни амалга оширадиган техник воситаларнинг янги турларини ишлаб чиқишга йўналтирилган илмий-тадқиқот ишларига катта эътибор қаратилмоқда.