(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada yangi davr o‘zbek nasri rivojiga salmoqli hissa qo‘shgan, jadid adbiyoti namoyondalari Abdulla Qodiriy va Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lponning hayoti va ijodidagi oʻziga xoslik xususida fikr yuritilgan. Shuningdek O‘zbek adabiyotida unutilmas iz qoldirgan adiblarning asarlari mazmuni va ularda ilgari surilgan g‘oyalar aks etgan.