(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida O’zbekistonda sud tizimida amalga oshirilayotgan bir qator muhim islohotlar shu jumladan sud-huquq tizimidagi yangiliklar va Sud – zimmasiga davlat hokimiyatining bo’g’inlaridan biri – Sud hokimiyatini amalga oshirish yuklangan organ ekanligi haqida so`z yuritiladi. Mustaqillik yillarida Sud hokimiyati hayajonligi, qonun yo’lida mamlakatning qonunchilikni muhofaza qilishida katta ahamiyatga ega bo’lgan. Bu, adliya tizimi, sud organlarining mustaqil ishlashi va qonunni barcha davlat organlari, tashkilotlar va fuqarolar oldida barqaror tarzda amalga oshirilishi demakdir. Bu jarayon o’zida demokratik jamiyatning boshqa tizimlariga ta’sir ko’rsatadi, chunki har bir shaxs o’zining huquq va erkinliklarini himoya qilish imkoniyatiga ega bo’ladi.