(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
«Олмалиқ КМК» АЖ нинг саноат ва атроф-муҳит объектларидаги оқава чиқинди технологик сувлари таркибидаги никель ионлари учун диэтил 2,2’-((1,3,4-тиадиазол-2,5-диил) бис (сульфандиил)) диацетат органик аналитик реагент сифатида танлаб олинди. 2,2’-((1,3,4-тиадиазол-2,5-диил) бис (сульфандиил)) диацетат органик реагентни хар хил толали ташувчиларга иммобиллаши, никель ионларини аниқлаш, бундан ташқари аниқлашни экспресс усули кўрсатиб ўтилган.