(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Hozirgi vaqtda aksariyat yuqumli kasalliklarga qarshi kurashish borasida erishilgan yutukdar zamirida immunoprofilaktika tadbiri salmokdi o‘rin tutadi. Jahon sog‘liq-ni sakdash tashkilotining yukumli kasalliklarga qarshi kurashish, ularni eliminasiya qilish va ayrim infektsiyalarni istiqbolda batamom yo‘qotish (likvidasiya) dasturi aynan immunoprofilaktikaga asoslanadi. Jahon banki dunyodagi iqtisodiy rivojlanish tendentsiyalari haqidagi hisobotida e’tirof etishicha aynan vaktsinasiya zamonaviy tabobatga ma’lum bo‘lgan eng samarali va iqtisodiyjihatdan eng foydali profilaktik tadbirdir.