(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada O‘rta asrlarda Movarounnahrda yashab ijod qilgan allomalarimiz Majduddin Muhammad Usturshaniy kabi buyuk mutafakkirlarimizning hozirgi kunda aytilayotgan G‘arb ulamolaridan uch asr avval »Bola huquqlari «ga doir ilk fundamental asar sohibi ekanligini ko‘rishimiz mumkin. Majduddin Muhammad Usturshaniy asarining ilmiy qiymatini yanada oshirib, uni inson huquqlarining muhim segmentlaridan birini tashkil etiladigan yuvenal huquq, ya’ni bolalar huquqi ilmiy yo‘nalishining shakllanishi tarixi bo‘yicha benazir manbaga aylantiradi.