(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Rivojlanayotgan mamlakatlar qatorida bo‘lgan yurtimizda ham har bir sohada islohotlar, yangilanishlar va o‘zgarishlar amalga oshirib kelinmoqda. Bunda xarajatlar asosan to‘g‘ridan-to‘g‘ri budjet mablag‘laridan amalga oshirilishini hisobga olsak, har qanday loyihalarni bajarishda mablag‘lardan oqilona foydalanish, risklarni mimimallashtirish talab qilinadi. Shuningdek qonun buzilish holatlariga, samarasiz yakunlanadigan loyihalarga va mablag‘larni talon-taroj bo‘lishiga yo‘l qo‘ymaslik ham muhim sanaladi. Joriy yilning 16-yanvar kuni O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev raisligida 2024-yilda makroiqtisodiy barqarorlik va iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha ustuvor vazifalar yuzasidan videoselektor yig‘ilishi bo‘lib o‘tdi.