(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Jinsiy a’zolar xavfli o’smalarining kеng tarqalganligi va ayollar onkologik kasalliklari tizimida yеtakchi o’rin egallaganligi bachadon tanasi,bo’ynining fon va rak oldi kasalliklari muammolarining dolzarbligidan darak bеradi. Rеproduktiv yoshdagi ayollar onkologik kasalliklari orasida bachadon bo’yni o’sma jarayonlari ulushi 10% dan 15,7% gacha tashkil qiladi. Ma’lumki, ayollar onkologik kasalliklari tizimida bachadon bo’yni raki birinchi o’rinlardan birini egallab kеlmoqda, u noqulay fonda rivojlanib, rak oldi kasalliklarining so’nggi bosqichi bo’lib hisoblanadi.