(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Мақолада тергов органларининг жиноятларнинг олдини олиш билан боғлиқ норматив-ҳуқуқий хужжатлари ўрганилган. Соҳа олимларининг фикрлари таҳлил қилинган, жиноятларнинг сабаблари ва имкон берган шарт-шароитларни бартараф қилиш, ушбу жараёнда судларнинг ролини ошириш билан боғлиқ ҳуқуқни қўллаш амалиётидаги муаммолар ва уларни хал қилиш юзасидан таклифлар ёритиб берилган.