(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Sog’lom avlod - sog’lom yurt demakdir. Yurtimizda axoli oʼrtasida sogʼlom turmush tarzini targʼib qilish imkoniyatlari cheklangan shaxslarning jismoniy realibitatsiya uchun zarur shart-sharoitlar yaratish hamda mamlakatning xalqaro sport maydonlarida munosib ishtirok etishini taminlash borasida izchil chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqola oʼrta va uzoq masofaga yuguruvchi sportchilarni funksional tayyorgarlik mashgʼulotlari va mashqlari yoritib beilgan.