XALQARO STANDARTLAR VA INSON HUQUQLARI NORMALARINING O‘ZBEKISTON KONSTITUTSIYASINING RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqolada inson huquqlari sohasidagi xalqaro standartlar va normalarning O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasini rivojlantirishga ta’siri o‘rganiladi. O‘zbekiston tomonidan ratifikatsiya qilingan inson huquqlari sohasidagi asosiy xalqaro hujjatlar va shartnomalar hamda ularning mamlakat konstitutsiyaviy normalarida aks ettirilishi tahlil qilinadi.