O‘ZBEKISTONDA YOSHLAR MA‘NAVIYATINING YUKSALTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI TERMIZ DAVLAT PEDAGOGIKA INSTITUTI FALSAFA VA MA’NAVIYAT ASOSLARI KAFEDRASI O’QITUVCHISI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ayniqsa, bugungi globallashuv davrida bizning asosiy vazifamiz - yoshlarni turli xil axborot hujumlaridan, chetdan kirib kelayotgan begona mafkuradan, ijobiy ma‘lumotlar bilan birga yosh avlodning ongiga va fikrlashiga zarar etkazishdir. Hozirgi globallashuv jarayoni insoniyat uchun keng imkoniyatlar ochadi. Biroq, dunyoning ba‘zi kuchlari vaziyatni yanada kuchaytirishga harakat qilmoqda. Xususan, "ommaviy madaniyat" nomi ostida har doim zo’ravonlik va gemonyadan foyda olgan kuchlar turli xil salbiy fikrlarni keng targ’ib qilmoqda.