O‘ZBEKISTON XALQ RASSOMI OBIDJON SOIBJONOVICH BAKIROV HAYOT VA IJODI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2022)
Oliy va o’rta ta’lim muassasalarida talabalarga O‘zbekiston xalq rassomlaridan biri Obidjon Soibjonovich Bakirov hayoti va ijodini keng targ’ib qilish maqsadida ilmiy izlanishlar olib borilmoqda. Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq rassomi Obidjon Soibjonovich Bakirovning ijodi ishalri bilan yaqindan tanishdik. O'rta Osiyo aholisining go'zal sharqona rang-barangligini aks ettiruvchi rassom. Ijodiy faoliyatining markaziy qismini tabiat manzarasini ifodalash tashkil etadi.Rassomning faoliyatida natyurmort,portret va kompozitsiya tashkil etadi.