УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИ БОШҚАРУВИДА БОШҚАРУВ КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Умумий ўрта таълим мактаблари бошқарув компетенциясини ривожлантириш масалаларини ўрганиш бошқарув фаолияти методологиясига мурожаат қилишни, фанлараро таҳлил қилиш тадқиқот муаммоси учун зарур бўлган илмий асосни белгилаб беришни талаб қилади. Умумий ўрта таълим мактаблари бошқарув компетенциялари ва менежмент фанининг асосий тоифалари билан узвий боғлиқдир. Шу муносабат билан бошқарув компетенцияси моҳиятини, унинг ўзига хослигини, таркибини ўрганиш бошқарув фаолияти назарияси ва амалиётининг илмий асосларини таҳлил қилишни талаб қилади.