YOSH OILALARDA GENDER STEREOTIPLARINING OILAVIY MUNOSABATLAR OMILI SIFATIDA (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ayni damda, oilanig shakllanishida, kelgusida yosh oilaning mustahkam bo’lib saqlanib qolishida er va hotin o’rtasidagi ayni paytda yuzaga keladigan munosabatlar bilan belgilanadi. Mahalliy hamda xalqaro tadqiqotlar natijasida ma’lum bo’lishicha nikoh oila munosabatlariga moslashuv jarayonida, oilaviy munosabatlarni o'rnatishda turmush o’rtoqlar o’rtasida doimo ijtimoiy-psixologik qiyinchiliklar yuzaga kelib boradi. Ushbu munosabatlarning muvaffaqiyatli kechishida turli omillar, xususan, ijtimoiy-iqtisodiy, oilaning demografik xususiyatlari, o’zaro mavjud bo’lgan emotsional munosabatlar, turmush o'rtoqlarning bir-birini idrok etish xususiyatlari, o’zaro nizolashuv darajasi va boshqalar hisoblanadi.