O‘LMAS UMARBEKOVNING “YOZ YOMG‘IRI ” QISSASIDA GENDER MUNOSABATLARNING IFODALANISHI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
mazkur maqolada O‘lmas Umarbekovning “Yoz yomg‘iri” qissasi asosida obrazlarga xos gender munosabatlarning ifodalanishi, erkak va ayol nutqiga xos muayyan qoliplarning mavjudligi, erkak va ayol nutqi o‘rtasida ma’lum farqlar lingvopoetikasi, asar tilining sotsiopragmatik tadqiqida gender yondashuv masalasi, asar tahlili xususida fikr yuritiladi.