XOTIN-QIZLARGA NISBATAN TAZIQ VA ZO`RAVONLIK SODIR ETGAN YOKI SODIR ETISHGA MOYIL BO`LGAN SHAXSLAR BILAN KOMPLEKS ISH OLIB BORISH (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqola ayollarga nisbatan zo'ravonlik va zo'ravonlikni sodir etgan yoki moyil bo'lgan shaxslar uchun keng qamrovli aralashuv yondashuvlarini o'rganadi. Tadqiqot turli xil reabilitatsiya dasturlari, xavflarni baholash vositalari va haqoratli xatti-harakatlarning asosiy sabablarini hal qilishda terapevtik usullarning samaradorligini o'rganadi. Maqsad doimiy o'zgarishlarga yordam beradigan va zo'ravonlik takrorlanishining oldini oladigan dalillarga asoslangan strategiyalarni ishlab chiqishga hissa qo'shishdir