HAKIM AT-TERMIZIY MA'NAVIY MEROSI VA YOSHLAR TARBIYASIGA TA'SIRI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo hududida islom sivilizatsiyasi taraqqiyotiga buyuk hissa qo’shgan ilk tasavvuf tariqatining asoschisi Hakim at-Termiziyning ma’naviy merosi ilm-fan, xususan islom dini rivoji uchun muhim o’rin tutishi haqida fikr va mulohaza yuritiladi. Uning asarlarida inson mohiyatining asosi, insoniyatning kamolotga erishuvi faqatgina ilm va u orqali Allohni tanish mumkinligi haqida ilmiy tahlil olib boriladi.