BUGUNGI KUNDA BANKLARINING MUAMMOLI KREDITLAR BILAN ISHLASH USULLARI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Bugungi kunda jahonda bugungi kunda banklarining muammoli kreditlar bilan ishlashi usullari ushbu yo‘nalishdagi muhim qarorlardan biri milliy valyuta almashuv kursining bozor mexanizmlari asosida shakllanish tamoyillarini joriy etish orqali ichki valyuta bozorini bosqichma-bosqich liberallashtirilishi bilan bog‘liq amaliy qadamlar bo‘ldi.2017 yilda boshlangan iqtisodiyotni liberallashtirish va bozor mexanizmlari rolini oshirishga qaratilgan iqtisodiy islohotlarning yangi bosqichi o‘rta muddatli istiqbolda bank tizimi va pul-kredit siyosatini rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlarini belgilab berdi.Muammoli kredit - bu qarz oluvchi to'lay olmaydigan ssudadir.