TIBBIY XIZMAT TARIXI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Aytish kerakki, tibbiy xizmatning obyektini insonning hayoti va sogʻligʻi tashkil etib, bunda tibbiy xizmat bemorning sogʻligʻiga ijobiy ta'sir koʻrsatish, kasbiy yondashuv, shaxsiy-nomulkiy munosabatlarda sogʻlik tiklanmaydigan xususiyatga egaligi bilan ajralib turadi. Jumladan, mashhur Xammurapi Qonunlarining 215-paragrafida agar tabib inson tanasini bronza pichoq bilan chuqur kessa va uni davolasa yoki bronza pichoq bilan inson koʻzidagi oq dogʻni olib tashlab, uning koʻzini davolasa 10 kumush tanga olishi belgilangan boʻlsa, 218-paragrafida agar tabib insonga bronza pichoq bilan chuqur kesik hosil qilsa va uning oʻlimiga sabab boʻlsa, uning barmogʻi kesilishi lozimligi nazarda tutilgan.