СУВ ТАНҚИСЛИГИ ШАРОИТИДА АЛМАШЛАБ ЭКИШ ТИЗИМЛАРИГА СУВГА БАРДОШЛИ ЭКИНЛАРНИ КИРИТИШ (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Қорақалпоғистон Республикасининг кескин континенталли, сув танқислиги жараёни кучаятган вақтида сувни кўп талаб қиладиган экинлар-ғўза, шоли, кузгу буғдой майдонларини маълум даражада қисқартиб, урнига сувга бардошли кунжут, тариқ, жўхори, беда ва баҳори буғдой экинларини лойиҳалаш мақсадга мувофиқ.