QARG‘ISHI ASOSIDA YUZAGA KELGAN ODDIY FOLKLORIZMLARNING TARJIMADA BERILISHI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Qarg’ish yozma adabiyot namunasi tarkibida keltirilar ekan, ma’lum poetik vazifa bajargan holda oddiy folklorizmni hosil qiladi. Oddiy folklorizm badiiy asarning syujetida, kompozitsiyasida alohida o‘rin tutadi. Bir tildan ikkinchi tilga tarjima jarayonida oddiy folklorizmning berilishi ham o‘ziga xoslik kasb etadi. Maqolada shu xususda fikr yuritilgan.