DAVLAT VA HUQUQ TUSHUNCHALARINING MAZMUN VA MOHIYATI, ULARNING O‘ZARO UYG‘UNLIGI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqolada Davlat va jamiyatni jadal rivojlantirish, modernizatsiya qilish hamda hayotning barcha sohalarini liberallashtirish, hamda Harakatlar strategiyasida davlat qurilishi, sud-huquq tizimini takomillashtirish, iqtisodiyotni erkinlashtirish va ijtimoiy sohani rivojlantirish, millatlararo do‘stlik va hamjihatlikni mustahkamlash bo‘yicha dolzarb vazifalar ochib berilgan.Davlat va huquqni tavsiflashdagi asosiy mezon – ularning jamiyat hayotidagi o‘rniga alohida to‘xtalib o‘tilgan.