СООТНОШЕНИЕ АКАДЕМИЧЕСКОЙ СВОБОДЫ И НАЦИОНАЛЬНОЙ ПЕДАГОГИКИ (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Mazkur mаqolada, Global ta’lim milliy pedagogikani, etnopedagogik tajribalarni mutlaq rad etolmasligi, chunki ularda har bir xalqning tarixiy tarbiyaviy tajribasi, shaxsning shakllanishiga samarali ta’sir etuvchi tarbiya usullari mujassamligi haqida fikrlar bildirib o‘tilgan. Axborot texnologiya tizimlari qanchalik tezkor, ommaviy va samarali bo‘lmasin, ular milliy pedagogik tajribalar bilan uyg‘unlashganidagina ko‘zlangan natija beradi. Shuning uchun global ta’limni milliy pedagogik tajribalardan ayricha qarash mumkin emas degan fikrlаr bayon qilingаn.