TRANSPORTDA XIZMAT KO‘RSATISHNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
O‘zbekistonda turizmning rivojlanishiga Mustaqillikka erishilgandan so‘ng tashkil etilgan «O‘zbekiston Havo Yo‘llari» milliy aviakompaniyasining ham hissasi qo‘shilmoqda. Hozirga kunda milliy aviakompaniyamiz tasarrufida 11 ta aeroport mavjud bo‘lib, ulardan beshtasi — Toshkent, Samarqand, Buxoro, Urganch va Termiz aeroportlari xalqaro maqomga ega.