ISHLAB CHIQARISH OB’EKTLARIDA SANOAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI BO‘YICHA YAYLOVLARNI MONITORING QILISH CHORA-TADBIRLARINI ISHLAB CHIQISH “O‘ZBEKNEFTGAZ” AJ (SHO‘RTAN GCC MISOLIDA) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Mehnat muhofazasi xodimining sexlar va havfli ob’ektlarda ishchi xodimlarni ish vaqtida korxona tartib qoidalariga rioya qilayotganini, Face ID va QR kod orqali xodimning ish faoliyati to‘g‘risidagi barcha ma’lumotlarini nazorat qilishi uchun Control planshet dasturi ishlab chiqildi. Control planshetimizda xodimlarning yo‘riqnomalardan o‘tganligi, ish faoliyati davomidagi jarimalar miqdori statistika ko‘rinishida belgilab korxonaning umumiy holati aniqlanadi.Bu orqali ish jarayonida baxtsiz xodisalar sonini kamayishi yo ‘riqnomalardan o‘z vaqtida o‘tilishi kutilmoqda. Bu esa ish samaradorligini yanada oshirishida sabab bo‘ladi.