"NEYROLINGVISTIK DASTURLASHTIRISHNING O'QITUVCHI FAOLIYATIDAGI O‘RNI" (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Neyrolingvistik dasturlash (NLD) – bu insonning ong va tiliga asoslangan psixologik model bo‘lib, kommunikatsiya va ongni boshqarish orqali shaxsiy rivojlanishni ta'minlashga qaratilgan usul. NLD til (lingvistika), neyrologik jarayonlar (neyro) va o‘rganish dasturlari (dasturlash) o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganuvchi nazariya sifatida ta’riflanadi.