YANGILIKLAR BUGUNGI AXBOROT MAKONIDA ENG TEZKOR JANR SIFATIDA (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Yangiliklar bugungi axborot makonida eng tezkor va talabgor janrlardan biri hisoblanadi. Bunda voqealarni tezkor ravishda, xolis va qisqa shaklda yetkazish muhim ahamiyatga ega. Ushbu janr, odatda, dolzarb mavzularni qamrab olib, jamoatchilikka tezkor ma’lumot berish maqsadida yaratiladi. Oqimdagi yangiliklar vaqtida, o‘quvchilar yoki tomoshabinlarning qiziqishi va diqqatini ushlash uchun yozuvlar qisqa, aniq va esda qolarli qilinadi. Yangiliklarning mobil texnologiyalar orqali tez tarqalishi bu janrni yanada ahamiyatli qiladi.