ВАҚФЛАР МАВЗУСИДА АМАЛГА ОШИРИЛГАН ТАДҚИҚОТЛАР (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Шарқ мамлакатларида ҳуқуқий, иқтисодий ва ижтимоий жиҳатдан муҳим аҳамиятга эга бўлиб ислом маданиятининг таркибий қисмига айланган вақф институти Шарқ ва Ғарб тадқиқотчилари томонидан катта қизиқиш билан ўрганиб келинмоқда. Вақф мавзусида амалга оширилган тадқиқотларни давр ва объект нуқтаи назаридан қуйидаги икки гуруҳга ажратиш мумкин