RASMIY ISH HUJJATLARIDAGI TAQIQNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Jamiyatning har bir a’zosi o‘z fikrini aniq,tushunarli va ravon ifodalashi uchun tildagi qonun-qoidalardan,xususan,uslublardan ham boxabar bo‘lishi kerak. Kundalik so‘zlashuv uslubidan tashqari, rasmiy ish yuritish tili haqida ham bilimlarga ega bo‘lmog‘i lozim. Sababi hajm va shkl jihatdan turlicha bo‘lgan hujjatlar jamiyatimizning har bir sohasini tartibga solib turuvchi omil bo‘lib xizmat qiladi. Tarixga nazar tashlaydigan bo‘lsak, miloddan avvalgi 1792-150 yillarda Bobil davlatining podshohi Xamurappining adolatpesha qonunlar to‘plamining mavjudligi hujjatlarning qadimiy tarixga ega ekanligini ko‘rsatadi.Sharqda esa X-XIX asrlarda yorliq, farmon, noma, bitim va shunga o‘xshash hujjat turlari keng tarqalgan.