СУҒОРИЛАДИГАН ЕРЛАРНИНГ НОРМАТИВ ҚИЙМАТИНИ ҲИСОБЛАШДА БАЛЛ БОНИТЕТИНИНГ АҲАМИЯТИ (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Қишлоқ хўжалиги ерларида самарали фойдаланишни ташкил этиш, ер солиғи ставкаларини белгилашда, ер учун ижара ҳақи миқдорларини аниқлашда, қишлоқ хўжалик экинларининг ҳосилдорликларини режалаштиришда, ипотекани ривожлантиришда, атроф-муҳит экалогиясини барқарорлаштиришда, умуман олганда , ердан самарали фойдаланишни ташкил этиш, ерларнинг норматив қийматини аниқлашда балл бонитетини ўрни билан боғлиқ бўлган масалалар келтирилган.