MEHNAT BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Mamlakatimizda siyosiy, iqtisodiy, ma’naviy islohotlarni amalga oshirish uchun, aholi bandligini ta’minlashning nazariy va amaliy mexanizmlari ishlab chiqilmoqda. Bu borada O’zbekiston Respublikasida mintaqalar bo’yicha mehnat bozorini shakllantirishda samarali siyosatni amalga oshirish, aholi o’sishi omillarini, iqtisodiyot tarmoqlarini rivojlantirish va tarkibiy qayta tashkil etishning istiqbol yo’nalishlarini e’tiborga olgan holda bandlikning yangi shakllarini keng tadbiq etish orqali aholi bandligining o’sishni ta’minlash kabi vazifalarni bajarilishiga alohida e’tibor qaratilgan.