(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqolada bir faktorli jarayonlar uchun chiziqsiz bog’lanishlar bo’lganda regressiya tenglamasini toppish Python dasturlash tilida amalga oshirilgan. Buning uchun amaliyotda ko’p uchrovchi asosiy chiziqsiz ko’rinishlar qanday chiziqli holga keltirilishi batafsil keltirilib, berilgan boshlang’ich qiymatlarda har bir hol uchun xatoliklar aniqlanib turib va undan foydalanib mos bo’lgan munosabatni tanlash algoritmi yaratilgan. Ushbu algoritmdan foydalanib Python algoritmik tilida interfeysli dastur yaratilgan va natijalar grafik ko’rinishda aks ettirilgan.