(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqola matematikaning iqtisodiyot sohasidagi ajralmas rolini o’rganadi. U murakkab tizimlarni modellashtirishdan tortib qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishgacha bo’lgan iqtisodiy tahlilda matematik vositalar va usullardan qanday foydalanilishini o’rganadi. Adabiyotlar va metodikalarni o’rganib chiqib, maqola matematikaning iqtisodiy hodisalar haqidagi tushunchamizni qanday oshirishini va siyosatchilar va amaliyotchilar uchun qimmatli tushunchalarni taqdim etishini ko’rsatadi. Muhokama iqtisodiyotda qo’llaniladigan turli xil matematik yondashuvlarni va ularning amaliy qo’llanilishini qamrab oladi, kelajakdagi tadqiqot yo’nalishlari bo’yicha takliflar bilan yakunlanadi.