(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqolada boshlang’ich ta’lim texnologiya darslarida o’quvchilarni ijtimoiy-kasbiy faoliyatga yo’naltirishda o’quvchining qobiliyat, imkoniyat darajalarining muhimligi, kasb tanlashda o’qituvchi-pedagoglarning o’rni, oila,mahallaning roli, maktab psixologlarning faoliyati to’grisida to’xtalib o’tilgan. Shuningdek, kasb, kasbga yo’naltirish, qobiliyat, xarakter kabilarning ma’no va mazmuni izohlab o’tilgan.