(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Hanafiylik mazhabining asoschisi Abu Hanifa hayoti va ta’limoti. No’mon ibn Sobit al-Kufiy Abu Hanifa hayoti va faoliyati. VII va IX asrning birinchi yarmida fiqhda o’ziga xos tushunchalar. Fiqh paydo bo’lishining ilk davri. Iroq maktabi yana "mustaqil fikr yuritish tarafdorlari" (ashob-ar-ra’y), Madina maktabi "hadis tarafdorlari" (ashobul-hadis), deb yuritiladi. Ular orasidagi farq - maktablar o’z aqidalarini rivojlantirgan moddiy va madaniy sharoit xususiyatlari hamda ularga meros bo’lib qolgan huquqiy an’analar. Markaziy Osiyoda faqihlarning roli va hissasi.