(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqola turizm va atrof-muhit degradatsiyasi o’rtasidagi murakkab munosabatlarni o’rganib, sanoatning ekologik muammolarga keltirib chiqaradigan turli usullarini yoritib beradi. To’liq adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola asosiy muammolarni aniqlashga qaratilgan va salbiy ta’sirlarni yumshatish uchun potentsial yechimlarni muhokama qiladi. Usullar bo’limida tadqiqot yondashuvi, natijalar bo’limida esa mavjud tadqiqotlar natijalari keltirilgan. Muhokama turizmning atrof-muhitga ta’sirining nuanslarini o’rganadi va xulosa barqaror turizm amaliyotini rivojlantirish bo’yicha tushuncha va takliflarni taqdim etadi.