(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqolada Samarqand insoniyat sivilizatsiyasida muhim rol uynagani, tarix sahifalarida nomi zarhal harflar bilan yozilgan va uchmas iz qoldirganligi, Samarqand ilm-fan, ma’daniyat va san’at beshigi, ulug‘vorlik, taraqqiyot va yuksalish timsoli ekanligi tadqiq etiladi. Bundan tashqari O‘rta asrlarda faoliyat ko‘rsatgan madrasalar va ularda o‘qitilgan fanlar haqida atroflicha ma’lumotlar beriladi.