(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
O’zbekiston respublikasida yer umummilliy boylik sifatida alohida e’tirof etiladi. Shunday ekan uning nazorati va boshqaruv tizimlari davlat tomonidan turli huquqiy, normativ me’yoriy hujjatlar asosida amalga oshiriladi. Respublikadagi yer borasidagi boshqaruv va nazorat tizimi esa yer monitoringini yuritish asosida quriladi.