(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo hududida islom sivilizatsiyasi taraqqiyotiga buyuk hissa qo’shgan ilk tasavvuf tariqatining asoschisi Hakim at-Termiziyning ma’naviy merosi ilm-fan, xususan islom dini rivoji uchun muhim o’rin tutishi haqida fikr va mulohaza yuritiladi. Uning asarlarida inson mohiyatining asosi, insoniyatning kamolotga erishuvi faqatgina ilm va u orqali Allohni tanish mumkinligi haqida ilmiy tahlil olib boriladi.