(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqolada Xiva xonligida XIX asr oxirlarida faoliyat ko’rsatgan, o’zining odilona tadbirlari bilan shuhrat topgan bosh vaziri Islomxo’ja haqida so’z boradi. Islomxo’janing xalq va mamlakat farovonligi yo’lida qilgan bir qator islohotlari nafaqat mahalliy balki xorijiy tadqiqotchilarning ham diqqat markazida bo’lgan.